Sant Julià preveu ampliar la capacitat de l'abocador per acollir 400.000 tones de runa

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià de Lòria ampliarà la capacitat del seu abocador perquè pugui acollir unes 400.000 tones de runa. Estarà enllestit en mig any i podria pal·liar els efectes del tancament de l'abocador de Beixalís a final d'any. 

Davant la problemàtica creada pel tancament de l'abocador massanenc de Beixalís, el comú lauredià ha decidit ampliar la capacitat del seu en unes 400.000 tones.

Les empreses interessades han presentat els pressupostos d'aquest projecte al comú i la iniciativa podria estar enllestida entre setembre i octubre. El cost seria d'uns 20.000 euros. 

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha recalcat que d'aquesta manera s'avança per fer front la problemàtica que pot esdevenir. "El comú de Sant Julià està per aquí per si fos necessari en un cert moment posar a disposició l'abocador que ja existeix, però una mica més gran".

Majoral va proposar fa poc que per intentar pal·liar els efectes de la clausura de Beixalís cada parròquia podria obrir el seu propi abocador. A banda, hi ha obert el del Maià, a Encamp.

Les empreses de la construcció han demanat als comuns i al Govern una alternativa a la infraestructura que es tancarà per evitar que s'aturin obres i s'hagi d'acomiadar personal.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

La Creu Roja ultima el primer gran comboi amb prop de 40 palets de material en ajuda a Ucraïna Els busos comunals d'Andorra la Vella i Ordino, gratuïts amb l'abonament mensual de 30 euros