Sant julià de Lòria s'afegeix a la prova pilot del programa Aptitude, per tal de dissenyar l'estratègia de prevenció de la població de més edat.
La iniciativa forma part del projecte Poctefa de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra. Ha de servir per millorar el procés d'envelliment, retardant al màxim la situació de dependència del col·lectiu.
Aquest dimarts al matí el comú lauredià ha signat el conveni amb el SAAS, i es convertirà en la segona parròquia, després de Canillo, on van participar un centenar de padrins i padrines, en implantar la prova. Precisament l'experiència de Canillo servirà per aplicar millores en la vida de les persones grans en aspectes com la capacitat cognitiva o l'activitat física. L'objectiu inicial, diu la directora del servei d'envelliment i salut, Eva Heras, és millorar l'eina de cribratge "perquè quan s'apliqui a tot el país tinguem garanties científiques de la seva utilitat i validesa per fer les avaluacions de les persones grans".
Segons el cens oficial, a Sant Julià de Lòria viuen unes 1.200 persones de més de 65 anys que ja han començat a ser contactades personalment des del Comú per informar de la iniciativa i oferir-los la possibilitat de participar. Des del ministeri de Salut s'ha avançat que també es treballarà en el marc del Poctefa en un projecte anomenat Optimage sobre la medicació en la tercera edat.
Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Yasmina Canedo
Comparteix: