ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

S'aprova l'anomenada llei mordassa tot i que l'oposició considera que vulnera la llibertat d'expressió

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha aprovat només amb els vots a favor del grup demòcrata la llei qualificada de protecció civil als drets a la intimitat. Segons l'oposició, és un projecte que limita la llibertat d'expressió. Per als demòcrates i el Govern no és més que una regulació similar a la que hi ha als estats de l'entorn i molt necessària.

La llei de protecció a la intimitat ha comptat amb força esmenes dels grups de l'oposició. Malgrat això el PS i el grup mixt lamenten un projecte legal que consideren que farà més difícil la llibertat d'expressió. La consellera socialdemòcrata Rosa Gili creu que "pel sol fet d'existir aquesta llei ja malment la llibertat d'expressió en el nostre país, ja poc desenvolupada per la por a manifestar-se en una societat petita, poc crítica i majoritàriament conservadora".

El grup mixt fins i tot diu que pot vulnerar la Constitució. El conseller Gerard Barcia ha afirmat que "és inacceptable perquè, com deia Montesquieu a finals del segle XVIII, les lleis inútils com la que avui es votarà debiliten les essencials com la nostra Constitució".

El grup demòcrata ho nega. El conseller Carles Ensenyat ha posat de relleu que el projecte legal preveu que els responsables dels comentaris en els fòrums digitals són, en principi, els autors. Ha explicat que "la llei entèn que els operadors d'aquests fòrums no són responsables de les possibles intromissions causades pels seus usuaris i, per tant, no tenen l'obligació de supervisar els continguts publicats per tercers si no existeix una notificació degudament motivada".

Per altra banda, l'Associació de Professionals de la Comunicació ha declarat que continua considerant el text aprovat innecessari i perillós per a la defensa dels drets d'expressió i d'informació, malgrat els esforços dels grups parlamentaris per suavitzar-la.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: