S'aprova el pressupost per al 2024

www.andorradifusio.ad

El Consell General aprova el projecte de llei del pressupost per al 2024, amb el suport dels grups parlamentaris que donen suport al Govern.

Els comptes generals han rebut el vistiplau de la cambra amb 16 vots favorables, 8 en contra de Concòrdia i el Partit Socialdemòcrata, i l'abstenció dels tres consellers generals d'Andorra Endavant. Ha estat després d'una llarga sessió parlamentària on no hi han faltat discussions i moments de debat intens.

El pressupost prioritza l'habitatge, la sanitat i la qualitat de vida, segons ha destacat el ministre de finances.

"El 70% de les despeses d'inversió es destinen a reforçar els principals pilars de l'estat de benestar: educació, sanitat, habitatge i mobilitat."
Ramon Lladós, ministre de finances

Des de Concòrdia recorden que els nivells d'inversió des del 2019 ha estat dels més baixos dels últims anys.

"El mandat 2019-2023 és que menys s'ha invertit, per tant, és normal que hi hagi un increment petit, però encara és significativament baix."
Cerni Escalé, president grup parlamentari de Concòrdia 

Per la seva part, Ciutadans Compromesos ha destacat que gràcies a la política de diversificació econòmica ara es pot disposar de recursos per invertir en els ciutadans. 

"Es va diversificant les fons d'inversos i l'IPC es va controlant i quan es diversifiquen les fons d'ingressos perquè hi ha activitats econòmiques diferents, ens permet reduir la dependència d'alguns sectors econòmics."
Carles Naudi d'Areny-Plandolit, president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos. 

Andorra Endavant demana que el Govern no deixi de banda el sector empresarial, ja que que sense progrés econòmic no hi haurà progrés social.

"Volem resultats econòmics i socials, sense l'economia no hi ha millora social. Per tant, hem de consentir també les empreses."
Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant. 

Informa: Redacció

Comparteix:

El PS vol portar al Constitucional l'esmena sobre les pensions Nova data per al saló del videojoc