Satisfacció dels impulsors de la legalització del matrimoni homosexual

www.andorradifusio.ad

El primer enllaç entre parelles del mateix sexe que es va produir divendres a l'ambaixada francesa ha estat molt ben rebut pel grup d'advocats que impulsa aquesta iniciativa. Creu que és un símptoma de normalitat i que aplana el camí per al futur debat parlamentari. Els grups de l'oposició es manifesten en la mateixa línia, mentre que el grup demòcrata creu que quan en el futur s'abordi la qüestió, s'ha d'anar més enllà de l'equiparació de drets en l'àmbit conjugal.

El grup d'advocats que impulsa la iniciativa legislativa per legalitzar el matrimoni homosexual qualifica d'excel·lent notícia que divendres es produís, a l'ambaixada francesa, la primera unió entre dues persones del mateix sexe. Creuen que permetrà abordar millor el futur debat parlamentari sobre aquesta qüestió. L'advocat Manel Pujadas també pensa que "normalitza i treu transcendència" al que ha de ser una modificació de la Llei del matrimoni civil i el divorci.

En una línia similar s'expressa la consellera del grup mixt, Sílvia Bonet, que creu que el primer matrimoni homosexual a Andorra és una bona notícia que ajudarà a normalitzar aquest fet. Bonet opina que aquest enllaç "és un pas endavant per assolir la normalitat en la societat i entendre que és una societat plural i que tots els ciutadans han de poder desenvolupar els seus drets amb les mateixes condicions i llibertats. La consellera del grup mixt pensa que és també "una manera de normalitzar un debat" i que no s'ha de "tenir por a afrontar un debat que genera certes diferències".

També ho valoren positivament i com a símptoma de normalitat des del grup socialdemòcrata. El grup demòcrata, al seu torn, creu que la la legislació del matrimoni homosexual a Andorra ha de seguir el seu camí. En aquest sentit, DA vol que l'equiparació de drets vagi més enllà de l'àmbit conjugal. La consellera del Grup Parlamentari Demòcrata Sílvia Riva explica que segueixen "treballant en la regulació per igualar en drets" les parelles herterosexuals i les homosexuals, però "no només en matrimonis i unions civils, sinó també en equiparar els drets en altres àmbits com el dret de successió".

D'altra banda, els advocats es reuniran dimecres amb el síndic general per presentar-li totes les signatures recollides a favor d'aquesta iniciativa.

Informa: Andrés González-Nandín     Imatge: Josep Mª Garcia/Sergi Pla

Informació relacionada

Comparteix:

Els coprínceps, preocupats perquè es qüestioni la institució 6 empreses s'interessen per operar a l'aeroport de la Seu