ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ambulàncies del Pirineu regularà horaris, incentius i guàrdies en un nou conveni després de les denúncies a inspecció de treball

www.andorradifusio.ad

Regular les hores en què el treballador ha d'estar localitzable i els incentius per formació. Són dos dels aspectes que contempla la proposta de conveni col·lectiu d'Ambulàncies del Pirineu. L'han consensuat empresa i treballadors. La plantilla, que el 2017 havia denunciat irregularitats a inspecció de treball, el votarà la setmana vinent.

L'USdA ha estat el representant dels treballadors en les negociacions amb l'empresa Ambulàncies del Pirineu, ja que la majoria del personal en forma part. El nou conveni substituirà l'antic, adaptant diversos punts tant a la legislació actual com a les propostes dels treballadors.

Per exemple, demanen regularitzar les hores en què han d'estar localitzables per a l'empresa o les hores seguides que un xofer pot conduir les ambulàncies. També reclamen un canvi en els incentius salarials i que en compte de ser per triennis sigui en funció de les formacions de cada treballador. A més consideren que aquestes formacions haurien d'anar a càrrec de l'empresa.

Fa uns dies el projecte de conveni va ser lliurat a inspecció de treball i una vegada disposin del vistiplau serà sotmès a votació de la quarantena de treballadors que integren l'única empresa privada del sector. El col·lectiu considera que les propostes són perfectament assumibles per part de l'empresa, tot i que asseguren que la legislació aplicable en matèria laboral no els beneficia.

Precisament des de l'USdA insisteixen a demanar que per a la legislatura següent el Govern sorgit de les eleccions es plantegi modificar alguns aspectes del nou codi de relacions laborals per donar més protecció als treballadors. La Unió Sindical va denunciar l'empresa a Inspecció de treball el 2017. Entre d'altres aspectes denunciava irregularitats en el compliment de les hores de descans entre jornades de treball successives posant en risc els usuaris i els ocupants de la via pública.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.235.62.151