Andorra Esports Clúster fa arribar al Govern un pla de reobertura del turisme esportiu amb l'objectiu que es puguin fer la majoria de campus i activitats

www.andorradifusio.ad

Andorra Esports Clúster, que agrupa els agents privats del sector, ha elaborat un pla de reobertura del turisme esportiu que ha traslladat al Govern. La voluntat és que la majoria d'activitats esportives, campus i estades previstes aquest estiu es puguin fer. El que cal concretar és quan i en quines condicions. 

El clúster del sector ha fet arribar al Govern un proposta de pla de reobertura del turisme esportiu amb l'objectiu que la majoria de les activitats habituals es puguin fer malgrat les circumstàncies. Ara s'espera que el ministeri de Salut l'avaluï.

Després que els esportistes professionals i federats ja poguessin reprendre els entrenaments fa unes setmanes, ara es tracta d'anar obrint gradualment totes les activitats esportives, pensant especialment en les que atreuen forans.

El sector vol saber quantes persones poden participar en competicions i quantes poden prendre la sortida en el mateix moment.

Pel que fa als campus, per avaluar-ne la viabilitat, es demana a Salut pel límit d'inscripcions, quants participants es poden agrupar i estimacions de dates. També es pregunta quan es permetran activitats com l'escalada o el barranquisme. Així ho ha indicat la Gerent de l'Andorra Esports Clúster, Gemma Riu.

Joel López, que ha participat en l'elaboració del pla, diu que una de les activitats més fàcils de reprendre i que caldria explotar són les sortides a la muntanya. També es proposa com regular els rocòdroms, en què s'ha de vetllar molt per la higiene.

La campanya d'Andorra Turisme té molt en compte la captació del mercat esportiu aprofitant la bona gestió sanitària de la crisi. Des del ministeri d'Esports es destaca que treballar amb prudència no implica renunciar a cap esdeveniment, segons han manifestat tant la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la ministra de Turisme, Verònica Canals.  

Alguns cliclistes professionals de fora s'havien interessat per venir a entrenar-se aquest mateix mes de juny. En principi, segons Canals, no haurien de tenir problema per venir sempre que tinguin residència a Espanya, França o Portugal. Es confia que les estades habituals d'equips d'Espanya i França de diferents disciplines també es puguin fer.

Informa: Gerard Gort
Imatges cedides: Actua

Comparteix:

El dèficit de la branca general de la CASS creix un 18% i frega els 34 milions L'Alt Pirineu i Aran entraran dilluns en fase 3