ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El sector hoteler valora que la prova pilot dels temporers els ha ajudat molt a encarar la temporada d'estiu

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler encara la temporada d'estiu amb molta més facilitat que l'anterior gràcies a la prova pilot que va activar el Govern perquè els temporers d'hivern poguessin allargar el permís de residència i treball al país. A més, creuen que la campanya d'Andorra Turisme per a aquesta temporada ha sabut especificar molt bé el tipus de visitant que reben.

Contractar personal l'estiu passat va ser un maldecap per al sector hoteler. Aquesta temporada, però, celebra que la situació sigui molt més positiva.

Valora que la prova pilot perquè els treballadors de temporada es quedin al país els està ajudant molt. De fet, des de la Unió Hotelera calculen que en només trenta hotels s'han renovat prop de 200 treballadors.

"De 30 o 35 hotels, en tenim uns 180 o 190 ja renovats dels mateixos hotels. Si extrapolem a 200 hotels, n'hi ha d'haver força. El simple fet de poder proposar a algú que t'ha agradat de quedar-se i que ell pugui tornar a fer les temporades és una estabilitat que li vens, i més ara que també ha pujat una mica el salari",

Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera.

Els hotels esperen recuperar xifres i facturacions similars a les d'abans de la pandèmia. Sobretot, de famílies que busquen natura. Un visitant que diuen que Andorra Turisme ha sabut precisar en la campanya d'aquesta temporada.

"Aquest turisme sostenible i familiar que en comptes de 2 o 3 dies ja s'ha allargat a 3 o 4. Ens dona la sensació que aquesta campanya ho recull més. Ha especificat més el que és Andorra: el que tenim a la muntanya i el que tenim al centre. Primer et portem i a part t'enfoquem cap a on tu vols".

Des d'Autèntics Hotels creuen que és una de les millors campanyes dels últims anys. A més, el sector coincideix que amb esdeveniments com el Cirque du Soleil el mes de juliol serà complet.

Ara bé, també són prudents i apunten que la pandèmia els ha ensenyat que fer previsions és difícil i que les reserves d'última hora han vingut per quedar-se.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA
Locució: Òscar Serrano

Comparteix: