ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El sector hoteler vol participar en la implantació de la taxa turistíca des de la concepció al destí de la recaptació

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler vol una garantia del destí de la recaptació de la futura taxa turística i treballar-ho amb Govern. Ara per ara considera prioritaris altres temes com la supervivència del sector i la destrucció de llocs de treball. En el futur, són moltes les reflexions que es fan del pagament d'aquest tribut com per exemple la possibilitat que el pagui qualsevol visitant, es quedi o no a dormir.

Al juliol, l'associació Autèntics Hotels ha tancat amb un 30% d'ocupació i l'agost es preveu en la mateixa línia per la incertesa que tenen molts visitants de saber si podran fer vacances davant dels rebrots en les seves zones de residència. Per això ara no veurien bé afegir-hi l'import de la taxa. "Ens costa molt vendre habitacions i la taxa, en principi, encareix el preu de l'habitació", assegura Cristina Canut, qui a més insisteix que no coneixen encara "l'operativa, l'import exacte de la taxa i si serà per habitació o per persona".

Des d'Autèntics Hotels hi ha preocupació entorn a la supervivència de molts hotels i del seu personal. L'aplicació de la a taxa està prevista que entri en funcionament al 2021. Saben que tenen el temps just i no renuncien a treballar-hi però demanen fer-ho amb garanties. "No és un gran trasbals però sí que necessitem dels informàtics i els contables" per ajustar el programa informàtic i els comptes, explica.

A més, reclama que "perquè sigui una taxa ben rebuda pel sector i que la recaptem d'una manera positiva necessitem sentir-nos partíceps de què és fa després amb aquests diners".

Són conscients que una part es podria destinar a polítiques del sector i altres es podrien revertir en danys col·laterals com arreglar boscos, arreglar carreteres o mitigar cues, pol·lució o soroll.

Fonts de la Unió Hotelera es manifesten en el mateix sentit. I afegeix que es podria estudiar una taxa de dia per aquells que també deixen la seva petjada medi ambiental tot i que és una qüestió que s'hauria d'estudiar.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.237.71.23