La selecció masculina sense opcions al torneig 3x3 mentre la femenina manté opcions de classificació

Les seleccions andorranes no han pogut sumar cap victòria en la primera jornada del torneig classificatori per a l'Europeu de bàsquet 3x3, que per tercer any consecutiu organitza la Federació Andorrana de Bàsquet a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany. Clàudia Guri, que s'ha lesionat al primer partit del matí, espera estar en condicions per jugar demà.

Després de la derrota del matí contra la República Txeca, la selecció masculina es jugava les opcions de classificació contra el rival més dur, una Eslovènia que va ser subcampiona en el darrer Europeu i que havia superat el primer compromís contra Grècia. Els andorrans han mantingut la igualtat en els compassos inicials, però Eslovènia ha trencat el partit gràcies a l'encert en el tir de dos. De l'empat a 4 s'ha passat a un 12 a 4, que posava el partit molt costa amunt. Però la tricolor ha venut cara la derrota i dos tirs de 2 consecutius de Dani Mofreita han tornat l'esperança amb el 17 a 13. Eslovènia no s'ha deixat sorprendre i ha tancat la victòria amb el 21 a 14, a 1 minut i 27 segons per a la botzina. Ja sense opcions de classificació, la selecció masculina buscarà un comiat amb victòria diumenge a dos quarts d´onze contra Grècia.

La selecció femenina ha hagut de jugar el partit de la tarda com al matí, amb només tres jugadores i sense poder fer cap canvi per la lesió de Clàudia Guri en el minut inicial contra Itàlia. Davant Espanya, les andorranes han tornat a fer una demostració de lluita, però les hispanes han aprofitat la superioritat en el joc interior per obrir forat amb un 9 a 0. Els punts de Patrícia Vicente han permès seguir sumant les andorranes, que han acabat cedint per 22 a 7 i que demà esperen recuperar Clàudia Guri.

Tot i les derrotes contra Itàlia i Espanya, la selecció femenina encara manté opcions de classificar-se per a les semifinals i lluitar per una plaça a l'Europeu. Per això haurà de guanyar contra l'Azerbaidjan, a les deu, i contra Grècia, a un quart de cinc. Tots els partits d'Andorra es podran seguir en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier Andorra 2018