ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El SEP veu insuficient la consolidació de 25 eventuals i demana que s'acabi amb la seva precarietat

www.andorradifusio.ad

El Sindicat de l'Ensenyament Públic celebra a mitges la convocatòria de 25 edictes per cobrir vacants de professors i tècnics especialitzats però considera que la xifra és insuficient. La principal preocupació és que continua la precarietat dels eventuals.

Tenint en compte l'elevat percentatge d'eventuals en el sector de l'ensenyament públic el SEP valora positivament la convocatòria per consolidar 25 places però la creu insuficient. També critica que els interins continuïn sense poder presentar-se a la convocatòria interna i hagin d'esperar a la segona i tercera, ja externes. "Les 25 places, al final és un percentatge de menys del 10%. A més a més, totes les reivindicacions que havíem fet, com per exemple, poder presentar-nos a l'edicte intern a l'estar amparats per la llei de la Funció Pública, se'ns ha dit que s'estudiaran però que ho veuen molt difícil", explica la secretària general, Anna Mundó.

Més enllà de la consolidació de places per anar disminuint la xifra d'eventuals la principal preocupació del SEP és la seva precarietat. Demanen, entre d'altres coses que puguin millorar els salaris i que se'ls reconegui l'antiguitat. Alguns porten més de 15 anys com a eventuals. "El meu sou ara és igual o menys que el 2006. Això és també la lluita dels sindicats, són les dos parts: s'han de consolidar les places, perquè són estructurals i han de ser fixes, però a la vegada, mentre això no passi, que els eventuals tinguin una qualitat laboral digna de la seva feina, que es vagi reconeixent l'antiguitat i una sèrie de mèrits que hem anat guanyant", demana Mundó.

El sindicat troba a faltar en els nous edictes algunes especialitats i departaments que compten amb molts eventuals i confien que s'obrin properament. Denuncien que a primària els han dit que no preveuen convocar-ne per demografia i que de castellà, per exemple, no s'ha convocat cap plaça des del 2007.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

34.239.150.22