ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La setmana de la caça de l'isard es podria tancar amb més de 140 morts

www.andorradifusio.ad

Última jornada de la setmana de caça de l'isard que, tot i la pandèmia, s'ha pogut celebrar i hi han participat més de 550 caçadors, una xifra que ha augmentat respecte a l'any passat.

La setmana de caça de l'isard ha finalitzat aquest diumenge, encara que la jornada acabava a les 8 del vespre alguns al voltant de les 12 del migdia ja havien decidit deixar la muntanya i tornar a casa, un helicòpter els ha ajudat a traslladar els diversos estris que han utilitzat a l'alta muntanya durant aquests darrers 7 dies.

Enguany es van comptabilitzar 1.234 isards en tot el territori, dels quals 181 podien ser abatuts. A hores d'ara el recompte encara no és oficial, ja que els caçadors tenen 24 hores més per informar i registrar les últimes peces caçades. Tot i això, des de la federació de caça i pesca asseguren que ha estat una bona setmana i que la xifra podria superar els 140. "Ha sigut una setmana fantàstica", valora el president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, que creu que "la millor notícia de totes" és que "ningú s'ha fet mal".

Cabanes preveu que s'hagin superat les 140 morts. Davant d'algunes crítiques d'aquesta pràctica, els caçadors asseguren que aquesta setmana permet regular la sobrepoblació de fauna salvatge i que la peça caçada, a més de ser un trofeu per al caçador, també es menja.

Una tradició de 40 anys que, tot i la crisi sanitària, finalment s'ha pogut celebrar i que ha comptat amb una participació més alta per part dels joves, els quals asseguren el relleu generacional.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.235.85.115