SIBAD, el nou banc de dades de biodiversitat per gestionar millor el territori

www.andorradifusio.ad

Andorra disposa d'un nou portal de biodiversitat anomenat SIBAD. Permetrà accedir a 130.000 cites d'aquest àmbit. S'emmarca dins un projecte internacional en què el Principat està representat pel CENMA i l'Institut d'Estudis Andorrans.

El nou portal de dades de biodiversitat s'ha presentat aquesta tarda al centre cultural la Llacuna. Es du a terme amb una tecnologia ja aplicada en l'exitós banc de dades australià Atlas Living Australia, el qual ha servit de model en molts altres països. Forma part del projecte GBIF internacional i servirà, sobretot, perquè les institucions puguin gestionar aquesta àrea molt millor.

"Té la utilitat de conèixer la biodiversitat des de principi del segle XX fins a dades més actuals. I serveix per conèixer-lo i a partir d'aquí poder gestionar millor el territori", detalla l'investigador del CENMA Roger Caritg. El consultor informàtic Santiago Martínez afegeix que "el sistema et proporciona una gestió i administració molt simple que et permet pujar les bases de dades de la biodiversitat. El sistema es va alimentant automàticament i les dades i les estadístiques es carreguen de manera dinàmica".

L'eina s'ha aconseguit implementar després d'alguns anys de negociació i treball amb altres institucions similars.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Almenys sis camions andorrans immobilitzats a Catalunya en les restriccions pel mal temps SDP acusa el Govern de desídia per solucionar el problema dels lloguers