ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

El sindicat d'ensenyament calcula que la majoria dels docents voldrà una altra vaga

www.andorradifusio.ad

La junta directiva del SEP, el sindicat d'ensenyament públic, creu que la majoria dels afiliats volen anar a la vaga per protestar contra el projecte de llei de funció pública. Matisa que, en tot cas, hauran de ser els integrants del col·lectiu els qui decideixen què fan.

El SEP ha celebrat una assemblea ordinària en la qual s'ha constatat la decepció dels afiliats pel projecte de llei de funció pública.

Les esmenes presentades pels demòcrates no han canviat substancialment el text, tal com desitjaven. El secretari general del col·lectiu, David Garcia, creu que la majoria dels docents estan disposats a participar en una nova vaga per protestar. Ara bé, diu desconèixer "quin model escollirien perquè es pot parlar de moltes maneres de manifestar-se, com una vaga de zel o una vaga contundent com la que es va fer".

El SEP és conscient que amb aquest rebuig poden posar en perill les millores assolides en el projecte de llei d'educació, que inclou la possibilitat de prejubilació als 60 anys. Segons Garcia, el suport a la reforma de la funció pública sembla una condició per a l'aprovació a la le llei d'educació. "És allò de si estimes més el pare o la mare. Així ens trobem", assegura.

Properament, els sindicats de funcionaris han de reunir-se per decidir quina mesura prenen i, posteriorment, hi hauria d´haver una assemblea general per aprovar-la.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra / Vicente Bellot

Comparteix: