Els sindicats dels cossos especials esperen reunir-se amb Marquina per les prejubilacions

www.andorradifusio.ad

Els sindicats dels cossos especials demanen una reunió amb el nou ministre de Finances per parlar de les prejubilacions. Reclamen poder acollir-se a la jubilació anticipada com la resta de sectors de la funció pública. Tenen la sensació que no és un aspecte prioritari per al Govern en el tram final de la legislatura.

Després de la reunió mantinguda amb els ministres de Funció Pública, Finances, Educació i Interior, el Govern es va comprometre a facilitar informació sobre el nombre de funcionaris dels cossos especials que es podrien acollir a la prejubilació. Però la dimissió d'Eric Jover podria alterar els plans. Des de la plataforma sindical esperen que el nou ministre agafi el relleu del compromís i en cas contrari demanaran una reunió urgent.

Els sindicats temen que, al tram final de la legislatura, el tema no sigui una prioritat per al Govern. Així ho ha constatat el portaveu de la plataforma sindical dels cossos especials, Joan Torra. "Les prejubilacions ja s'han atorgat i ara només quedava una petita part dels funcionaris que era la nostra". A més, ha definit que només sol·licitaven saber quants eren per "valorar el tema i esperant que s'hagués valorat tot el que costava les jubilacions del cos general, del cos d'educació i de justícia".

Els cossos especials, amb uns 600 membres, van quedar al marge de la resta de sectors funcionarials del dret a la prejubilació. Els altres sectors, com el dels funcionaris d'Educació, els del cos general i els de Justícia sí que poden jubilar-se cinc anys abans de l'edat establerta. Els cossos especials són un terç en el còmput global de treballadors de l'administració pública.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

La gratuïtat de Cicland porta 640 nous usuaris des de l'agost i el servei arriba al rècord, amb 3.160 Missatges de motivació contra la depressió a l'hospital