ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els sindicats critiquen que el Govern faci públic un informe europeu sobre unes lleis laborals "derogades"

www.andorradifusio.ad

Els sindicats critiquen que el Govern hagi fet públic un informe del Comitè Europeu de Drets Socials sobre les condicions laborals al Principat quan les conclusions són basades en les lleis del 2008, que ja no estan en vigor. Asseguren que la legislació aprovada al desembre és molt més restrictiva i perjudicial per als treballadors.

En un comunicat signat conjuntament, el Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag), l'USdA, el Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP), el de Duaners i el CFPA, que agrupa membres de la policia, afirmen que el Govern enganya els ciutadans amb la publicació de l'informe europeu.

Exposen que analitza les lleis del 2008, actualment derogades i substituides per unes altres que no només no milloren les condicions laborals i la llibertat sindical, sinó que es veuen greument perjudicats, ja que els únics beneficiats són els empresaris.

Posen diversos exemples en l'àmbit de les condicions dels treballadors. Com que amb la nova llei el període de prova s'ha ampliat d'un a dos mesos i en aquest temps hi pot haver un acomiadament sense preavís ni indemnització. O que la nova llei fomenta la contractació temporal i contractes escombraria.

Pel que fa a la llibertat sindical asseguren que ningú ha informat al comitè europeu de les sentències del Tribunal Constitucional que declaren la vulneració del dret a la creació i funcionament d'organitzacions sindicals

Informa: David Domingo

Comparteix: