ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Sitca demana que els endarreriments del GADA s'abonin aviat

www.andorradifusio.ad

El Sindicat de treballadors del comú d'Andorra vol que els endarreriments dels darrers 10 anys en el GADA s'abonin al més aviat possible. Per altra banda, la presidenta del sindicat ha anunciat que deixa el càrrec després de poc menys d'un any pel desgast.

Al desembre el Tribunal Superior va emetre una sentència que va posar punt final a un llarg litigi judicial que va començar el 2010 sobre com abonar la prima de gestió de l'acompliment, el GADA. La resolució judicial va dir que s'havia aplicat malament i el comú va afirmar que ara tocava negociar com pagar els endarreriments. Des del Sindicat de treballadors del comú es demana que sigui al més aviat possible i no entre aquest any i el 2020 com havia apuntat el comú. També s'afirma que alguns  treballadors creuen que en el GADA que se'ls aplica ara no se'ls valora prou . La presidenta del sindicat ha afegit que ha dimitit pel desgast i la poca implicació dels empleats.

"Jo havia cregut que hi podia haver més afiliació i implicació per part dels afiliats però... No és que estigui decebuda, perquè tothom pot fer el que vol, però sí que és veritat que en gairebé un any d'aquesta executiva del sindicat sempre vénen més o menys les mateixes persones i no acabem d'arrencar del tot", lamenta Emi Matarrodona.

Al març hi ha convocada una assemblea del sindicat on s'hauria de fer el relleu de la direcció.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà

Locució: Joan López

Comparteix: