Les so·licituds d'inversió estrangera mantenen la tendència a l'alça i superen les 1.200 el 2022

www.andorradifusio.ad

Les sol·licituds d'inversió estrangera continuen creixent. L'any passat van superar les 1.200, pràcticament un 10% més que el 2021.

El volum d'inversió total declarada per totes les peticions, però, va caure a la meitat. No arribava als 400 milions. La quantitat més gran estava destinada al sector serveis i a la promoció immobiliària i la construcció, provinent sobretot d'Espanya, Luxemburg i França. 

La immensa majoria de sol·licituds van rebre el vistiplau del ministeri d'Economia i Empresa. Tot i rebre l'autorització, tan sols 925 van formalitzar-la davant notari. Les peticions formalitzades van augmentar lleugerament, però l'import d'aquestes inversions va davallar gairebé un 30%.

Precisament, incloure controls de seguiment d'aquests projectes forans és una de les novetats que inclou la modificació de la llei d'inversió estrangera. Un text que també pretén agilitar els terminis d'autorització.

Informa: Redacció

Comparteix:

L'UdA vol que els permisos de residència per a estudiants es facin per la durada dels estudis i no cada sis mesos Més de 30 activitats aquest cap de setmana en la segona edició de l'Enfira't d'Encamp