Solidaritat a través de la terra

www.andorradifusio.ad

16 pagesos lauredians participen en la cinquena edició de l'hort solidari. Una iniciativa que busca ajudar a les famílies amb menys recursos i on s'ha adherit també la Universitat d'Andorra amb un projecte per estalviar aigua.

Cavar, llaurar i recollir els fruits que dona la terra. Això és el que faran els 16 pagesos que participen en la nova edició de l'hort solidari de Sant Julià. En les properes setmanes, plantaran els 3.000 planters donats per Tot Natura. Uns productes de km 0 que una vegada llestos aniran de l'hort al rebost solidari.

Des del comú remarquen que cada cop hi ha més gent que necessita ajuda. "La situació mundial, i d'Andorra, és que cada cop més les famílies necessiten ajuda", assegura la consellera social, Eva Ramos, raó per la qual, "continuarem apostant per aquesta iniciativa." De fet, ha augmentat el nombre de famílies necessitades de forma important, el darrer any es van ajudar 80 famílies. Ara, s'ha detectat un canvi de perfil: "està venint molta gent sense documentació", constant el president de Càritas parroquial, Jordi Gonzàlez. També s'ha constatat que hi ha un perfil nou de persones que tenen feina, però que no arriben a final de mes.

També s'ha comptat amb la col·laboració d'estudiants de la Universitat d'Andorra, que treballen en un projecte que té com a objectiu estalviar aigua.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Topalls, augment de les cotitzacions i de l'edat de jubilació per garantir les pensions Marsol destaca l'aposta del Govern per la igualtat de gènere en la Cimera Global de la Dona