ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Tret de sortida a la Setmana de Caça de l'Isard amb més caçadors i un màxim de 165 captures permeses

www.andorradifusio.ad

En marxa la setmana de la caça de l'isard. La comissió de seguiment ha fixat en 165 les captures permeses. Més de 600 caçadors busquen el millor exemplar per les muntanyes d'Andorra. 

En un campament a 2.300 metres d'altura és on es troben les 11 persones de la colla de la coma del mig. S'organitzen amb una tenda menjador, també amb una llar de foc, tenen una font d'aigua fresca per suplir la nevera, i tendes de campanya per passar les nits. 

Un campament que aquest dissabte es va muntar amb el més indispensable per passar els 8 dies que dura la caça de l'isard. Aquest diumenge al matí, a primera hora, els caçadors s'han distribuït al llarg de la vall d'Arcalís, separats per parelles, per cobrir més terreny.

Han aconseguit veure més d'una desena d'isards però, en aquesta ocasió, no n'han caçat cap perquè generalment eren femelles amb cries. Un procés de selecció dels isards que reclama temps i observació. 

El president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, explica que per fer caça selectiva és molt important fer servir un telescopi. Aquest ajuda a avaluar les banyes de l'animal, per saber si és mascle o femella, si són grans o no, i l'edat. Factors que determinen si és òptim. 

Entre els 600 caçadors també hi ha joves que aprenen a conèixer la muntanya i a respectar-la, com el Marc i el Jan. "Algun dia els grans ja no hi seran i els haurem de substituir nosaltres", assenyalen remarcant que aquesta "és una experiència bonica", ja que "m'agrada la natura i estar a la muntanya". 

Vuit dies de caça de l'isard on l'objectiu és aconseguir les 165 captures permeses, tot i que anualment uns 30 isards no es cacen. La previsió per a la setmana és que el temps aguanti i que no hi hagi incidents. 

Informa: Roser Puigbò 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: