L'stop-lab ha fet gairebé 450.000 proves des de setembre del 2020

www.andorradifusio.ad

Més de 400.000 proves s'han fet als stop-lab des de l'obertura al setembre del 2020. Aquest dilluns tancava el darrer que quedava, el de la plaça Europa. També ha davallat molt la feina que fan des de l'oficina Covid, on queden pocs traçadors. 

Aquest dilluns tancava l'stop-lab de la plaça Europa. Ara amb el tancament es tenen xifres definitives de les proves realitzades. Prop de 450.000 al llarg de tota la pandèmia. Els punt àlgids, desembre del 2021 i el gener següent, unes dates en què van coincidir també els cribratges setmanals a les escoles. 

Una davallada de la pandèmia, la que s'està vivint, de la qual també n'és símbol l'oficina Covid, on són molt pocs els traçadors que hi queden. Una feina que en els moments àlgids dels contagis es va posar en dubte. 

El tècnic de l'oficina Covid, Carla Lobaco, ha comentat que a totes aquelles persones que eren les més vulnerables "se les va trucar a totes". En el seu moment ha detallat que "es va decidir prioritzar. No és que nosaltres no fóssim suficients per abastir a tothom, encara que haguéssim tingut un super equip no haguéssim arribat".

Ara, amb menys efectius, segueix oberta per fer el seguiment de brots que hi puguin haver i arreglant la documentació generada al llarg de la pandèmia. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Nil Forcada - Ricard Tenza - Pere Besolí - Anna Romagosa

Comparteix:

La fiscalia vol demanar 20 mesos de presó condicional a un policia per insults xenòfobs a un altre agent La classe política marca la pròxima legislatura com a data límit per trobar una solució al tema de l'avortament