Suècia reitera el seu suport a Andorra en les negociacions per l’Acord d’associació amb la Unió Europea

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, acompanyada del

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, acompanyada del secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha presidit aquest dilluns una conferència per tractar les prioritats de Suècia durant la seva presidència al Consell de la Unió Europea. 

L'ambaixador de Suècia ha presentat les línies estratègiques sobre les quals se centra la presidència sueca, i que tenen com a objectiu assolir una Europa més verda, segura i lliure: la seguretat, la competitivitat, la transició ecològica i energètica i la defensa de la democràcia i de l’estat de dret. En aquest sentit, el suport a Ucraïna condicionarà l’agenda, així com la situació econòmica actual. Així mateix, segons Teppo Markus Tauriainen, Suècia es compromet a concloure el “Fit for 55”, el conjunt de legislació en matèria energètica i climàtica. 

Pel que fa a les negociacions de la UE amb Andorra, Mònaco i San Marino per a la conclusió d’un Acord d’associació, l’ambaixador ha reiterat el suport de Suècia perquè aquestes puguin avançar, amb l’objectiu de concloure les converses a finals del 2023. 

Informa: Redacció
Imatges: Govern d'Andorra

Comparteix:

Les subvencions culturals endureixen els requisits i obren totes les categories a empreses Normalitat aquest dimarts a la part alta d'Escaldes-Engordany pel canvi de circulació