El Superior rebaixa a dos anys i mig de presó la condemna al còmplice de l'apunyalament a Encamp

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Superior ha rebaixat la pena de l'encobridor d'un apunyalament a Encamp i haurà d'estar ingressat 2 anys i mig al centre penitenciari. També ha absolt el jove condemnat a 6 mesos de presó condicional per venda de drogues i que va ser detingut amb 4 nois més en el marc de l'operació Paradís.

El Tribunal Superior ha estimat parcialment el recurs de l'home condemnat a 3 anys de presó com a encobridor d'un apunyalament a Encamp i li ha imposat una pena de dos anys i mig.

La defensa en volia l'absolució perquè considerava que havia intentat que els fets no es produïssin i, per tant, no se'l podia considerar còmplice del delicte.

També ha confirmat la sentència de l'agressor a cinc anys i mig de presó. Concretament, va clavar 8 punyalades a la víctima i després li va copejar el cos amb un bat de bèisbol per raons que no s'han pogut esbrinar.

A més, el Superior ha absolt un dels cinc joves condemnats per tràfic de drogues en l'operació Paradís. Es tracta del que tenia la pena més petita: sis mesos de presó condicionals, al qual no es considera responsable del delicte de vendre estupefaents i, per això, queda en llibertat.

La resta segueixen condemnats a penes que van dels 5 anys de presó a l'any i mig de presó condicional, sis mesos dels quals ferms. La fiscalia volia que s'apugés la condemna a l'única dona processada, fet que no ha estat concedit.

El tribunal considera provat, doncs, que els nois haurien introduït droga al país per vendre-la, incloent-hi menors d'edat.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

La Cambra de Comerç busca la implicació del Govern en el projecte de l'aeroport Els hotelers constaten un ritme lent en la venda d'entrades del Cirque du Soleil