ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Superlópez torna al Museu la Massana Còmic

www.andorradifusio.ad

Superlópez torna amb una nova aventura a Andorra, ‘Viento en los dedos’, en què el dolent Boris Primer vol que Frank Ghery, que va ser l'encarregat del disseny del que havia de ser el Museu Nacional, li faci un Palau. Part del treball del còmic es pot veure a la Massana.

El 2004 Joan Pieras va inspirar Jan per dibuixar Boris I, el malvat de 'Les muntanyes voladores', la primera aventura de Superlópez a Andorra.

Ara el superheroi torna amb una nova missió a la Massana, desfer novament els seus plans d'especulació immobiliària inspirada en l'episodi fallit de fer un Museu Nacional amb la signatura de Frank Ghery que aquí resulta ser el palau Boris I, ha explicat el president de l'Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l'Animació, Joan Pieras.

El còmic dona l'oportunitat de conèixer els llocs més emblemàtics de la parròquia, des de l'església de Sant Cristòfol, a la Farga Rossell, l'hotel Palanques o el mateix Museu del Còmic on s'exposa una selecció d'originals.

Piera ha destacat que, en aquesta selecció, "es pot veure com el Jan dibuixa a través de la seva idea la pàgina original, a la qual, a través de l'ordinador, s'aplica el color". Creu que "és molt maco veure l'original i el definitiu".

El fons del museu cada vegada té més èxit. De fet ara mateix els grups, que han d'esperar, tenen l'oportunitat de descobrir algunes de les joies que ja han enquadernat per fer més fàcil la consulta.

En aquest sentit el responsable del Museu del Còmic, Marc Huguet, ha destacat que "sempre que hi hagi una distància mínima de 4 metres entre grups, poden fer la visita".

En cas que aquesta distància no es pugui garantir, els visitants han d'esperar a la part de dalt o a la biblioteca, on hi ha més de 2.000 exemplars, segons ha reamarcat Huguet.

A més tots els exemplars consultats passen un confinament de tres dies abans de tornar a l'estanteria. L'exposició de Jan i 'Viento en los dedos’ es podrà veure fins el 16 de gener.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

3.238.99.243