ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Suport psicològic per superar una pèrdua a causa del càncer

www.andorradifusio.ad

La unitat de cures pal·liatives de l'hospital iniciarà les pròximes setmanes un protocol de dol per als familiars que hagin patit una pèrdua a causa del càncer. Es farà un seguiment i si el dol està sent complicat se'ls oferirà un tractament. Aquesta és una de les iniciatives de la nova psicooncòloga del SAAS.

La doctora Eva Baillès fa mig any que treballa a la unitat d'oncologia i de cures pal·liatives de l'hospital. Atén un centenar de persones, entre pacients i familiars.

Amb una àmplia experiència en psicooncologia, està posant en pràctica diverses accions per ajudar els malats de càncer i l'entorn més pròxim.

Un dels projectes que engegarà pròximament serà el de donar suport psicològic a les famílies que hagin patit una pèrdua i no portin bé el dol. "Es farà un seguiment per si en algun moment necessiten ajuda, perquè és un dol complicat. Podrien entrar en un programa específic", ha explicat.

Un dels programes que ha posat en marxa és una teràpia de grup amb dones que han superat un càncer de mama. La crida, de moment, no ha rebut resposta, però la doctora Baillès està convençuda que acabarà funcionant, com en altres hospitals. La doctora diu que s'ensenyen "tècniques concretes sobre autoestima, autoimatge, ansietat, depressió i relacions interpersonals". Aquesta, afegeix, "és la part més psicològica que, a més, té un altre avantatge: totes les persones que estan en el grup han tingut vivències molt similars".

El desconeixement, el fet d'haver de comprometre's a assistir una vegada a la setmana a les sessions o el fet de tractar qüestions molt personals explicarien la manca de participació actual.

En aquest sentit és important el suport d'Assandca, entitat que feia anys que demanava la figura d'un psicooncòleg i amb la qual la doctora Baillès assegura que està treballant en bona sintonia.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix: