El tabac perd clientela

www.andorradifusio.ad

El tabac es troba en hores baixes. Cada vegada hi ha menys gent que fuma i el sector se n'està ressentint. Una situació que dificulta el comerç, que ha vist com l'encariment de França i el diferencial amb Espanya no els està salvant.

El sector del tabac perd clients. L'últim any les importacions han minvat més d'un 20% i les vendes als establiments disminueixen. Saben que aquesta serà la tendència i, per això, l'objectiu és intentar mantenir-les segons remarca el president de la Unió de Comerciants Andorrans de Tabac, Raül Calvo.  "Té una tendència que no és precisament créixer, sinó anar disminuint lleugerament any rere any".  I situa la caiguda de les vendes entre un 4 i un 6%.

El diferencial de preu amb França és atractiu, sobretot després que el s'hagi apujat aquest 2024 el preu del tabac a 12 euros per paquet. Amb Espanya, però, el diferencial és més escàs. El responsable de Comerç Espanya, Lluís Espanya, destaca que els espanyols ja no gasten tants diners al Principat per comprar tabac. "El diferencial que hi ha amb Espanya és molt petit. No és com abans".

Les mesures restrictives sobre el tabac que França aplica continua afavorint la venda a Andorra a clients francesos, sobretot al Pas de la Casa. Per contra, els hàbits de consum de la població en general continuen provocant la davallada de vendes any rere any. Els venedors alerten que hi ha una davallada d'ambdós clients.

Per contrarestar aquesta pèrdua de consumidors, el sector del tabac impulsa altres productes com els vàpers, que actualment es venen més. 

Informa: Neus Vila
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Persecució policial a la CG-2 a més de 100 quilòmetres per hora  La instal·lació de les plaques fotovoltaiques a Ordino s'endarrereix