Un telecabina entre el càmping Pla i el pont tibetà

www.andorradifusio.ad

Canillo estudia potenciar encara més l'atractiu turístic del pont tibetà enllaçant-lo amb el centre de la parròquia mitjançant un sistema de transport per cable. Així ho ha anunciat el cònsol major, Jordi Alcobé, al programa la Clau.

L'inici del recorregut del telecabina se situaria als terrenys de l'antic càmping Pla, que recentment ha estat adquirit pel comú i on de moment s'habilitarà un aparcament descobert. Això permetria millorar una de les atraccions de més èxit de la parròquia, que en un any i mig s'ha amortitzat i ha estalviat uns 300.000 euros anuals, el cost del servei de busos per traslladar els visitants fins al pont tibetà i ha reduït l'impacte mediambiental. En tot cas no s'han plantejat terminis, ja que primer cal valorar el cost econòmic i la viabilitat tècnica.

"Són idees que estem valorant, però abans de decidir que es pot fer hem de valorar la viabilitat física sobre el terreny i el cost que suposaria. L'opció més solvent és implantar un telecabina."
Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo

Habitatges exclusivament per als temporers

També treballa en un projecte per construir pisos per als treballadors de temporada, per donar cabuda als 1.500 treballadors que cada hivern arriben a la parròquia. Alcobé ha reconegut que en alguns casos viuen en situació poc digna i cal trobar solucions que també servirien per alliberar apartaments per a la població estable. De moment mantenen contactes per aconseguir terrenys.

"Això permetria controlar molt més la població temporera que estem rebent. Donar un millor servei. I sobretot alliberar els habitatges que s'utilitzen per a la població temporera i es podrien utilitzar per a la població residencial."
Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo

El cònsol canillenc ha recordat que la seva ha estat la parròquia que més ha crescut, ja que en 8 anys ha passat de 3.500 a 6.000 residents, increment que demana millores en el transport públic i de moment s'ha aconseguit una freqüència més al matí en la línia cap a Andorra la Vella.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Jordi Cama

Comparteix:

Crida a denunciar els falsos psicòlegs El Museu de l'Electricitat celebra 15 anys renovant-se