ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Temperatures altes i poca precipitació de l'estiu fan dubtar sobre l'arribada de les primeres nevades

www.andorradifusio.ad

Aquest estiu ha estat molt calorós. Tant, que s'han registrat dues onades de calor de les 64 que hi ha hagut des del 1934. Els experts diuen que cada vegada seran més freqüents i avancen que aquesta tardor i principis d'hivern seguirà la tònica d'aquest estiu: temperatures altes i poques precipitacions. 

Dues onades de calor de les 64 que hi ha hagut en últims 88 anys, un juny i juliol sense gaires precipitacions i un agost ple de tempestes. El resum d'un estiu atípic i alhora l'últim que hem tingut abans d'una tardor que els experts creuen que seguirà la tendència.

El meteoròleg d'RTVA, Josep Tomás afirma que:  "Els diferents models meteorològics ens donen situacions encapçalades per temperatures més o menys iguals a les que tocarien tant al setembre, octubre, novembre o fins i tot un pèl més elevades. Quant a precipitacions les que tocarien o una mica més baixes. Per tant, continuem amb aquesta tònica de temperatures més elevades i menys precipitació que ens fa dubtar si a finals de novembre ens arribaran les nevades per la Puríssima o patirem una mica".

I és que la temperatura global no para de pujar i, a més, enguany, arrosseguem un dèficit hídric. Ara, com es preveu acabar l'any? Tomás explica que "encara hauria de ploure i nevar prou per arribar a les mitjanes habituals. S'espera que sigui un any amb menys precipitació de la que tocaria i segurament amb una temperatura molt per damunt del que és habitual."

La temperatura mitjana entre juny i agost ja ha pujat 3,4 graus per sobre la mitjana climàtica i les previsions per als propers estius preocupen al Pirineu perquè les onades de calor ja no seran puntuals.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: