Terceravia+UL+I manté el feu i pot ser la clau

www.andorradifusio.ad

Terceravia+Unió Laurediana+Independents aconsegueix quatre consellers generals i pot tenir la clau de la governança, en un Consell General molt fragmentat. UL es manté forta a Sant Julià de Lòria i Josep Majoral i Carine Montaner tornaran a acompanyar Josep Pintat i Joan Carles Camp a la cambra parlamentària. Han demanat estabilitat. 

Alegria a la seu de Terceravia+Unió Laurediana+Independents que aconsegueix entrar quatre representants al Consell General.

Un projecte que neix en el si de la cambra, on Josep Pintat ha volgut destacar que tothom compta i que, a partir d'ara, el més important és l'estabilitat del Principat.

Rebuda en gran quan Josep Majoral i Carine Montaner han entrat a la seu de Terceravia. Els candidats de Sant Julià de Lòria han revalidat victòria i seran, una legislatura més, al Consell General. Majoral pensa que hi ha hagut diversos factors en joc: "La feina feta, la campanya i l'equip que portàvem, que ha fet que poguéssim revalidar la victòria del 2015".

La parròquia segueix sent, doncs, feu d'Unió Laurediana. Ha aconseguit gairebé el 45% del suport: un total de 1.142 vots dels 2.548 emesos. Majoral ha expressat la il·lusió de seguir treballant per Sant Julià i Andorra, i esperen poder incidir en la governabilitat.

Josep Pintat i Joan Carles Camp també repetiran com a consellers generals. Són els dos representants que entraran per Terceravia al parlament amb 1.853 vots (10,42%).

Josep Pintat ha volgut deixar clar que la candidatura ha arribat per quedar-se i que ara són les llistes més votades les que hauran de començar a moure fitxa. Ha avisat, però, que hi ha temes com l'acord d'associació que necessitaran consens. Manifesta que "Terceravia ha enviat un missatge clar en aquestes eleccions, que el país necessita estabilitat". "En aquests moments al Consell General no hi ha majories absolutes i, per tant, la democràcia continua i ara el que toca és parlar, seure i dialogar".

A les altres quatre parròquies on Terceravia havia presentat candidatura, Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, a totes ha estat la força menys votada.

La majoria de candidats, però, estaven satisfets pel suport rebut i la feina feta, tenint en compte que era la primera vegada que hi concorrien.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

El PS multiplica la seva representació al Consell i esdevé la segona força Xavier Espot estén la mà al consens