ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Terceravia+UL+I proposa destinar cessió obligatòria per a habitatge a preu reduït o augmentar la volumetria de la nova construcció per pal·liar el problema dels lloguers

www.andorradifusio.ad

Terceravia+Unió Laurediana+Independents creuen que el problema de l'habitatge és per culpa de la manca de visió del Govern. Per solucionar-ho, aposten per mesures com aprofitar un percentatge de cessió obligatòria a cada parròquia per destinar-ho a pisos a preu reduit

Des de Sant Cristòfol d'Anyós, Joan Carles Camp ha anunciat algunes de les mesures que proposen des de Terceravia+Unió Laurediana+Independents per resoldre el problema de l'habitatge. D'una banda, aposten per aprofitar un 15% de cessió obligatòria a cada parròquia per destinar-lo a habitatge a preu reduït. Així s'aconseguirà que sigui cost zero per a les administracions públiques i, alhora, atomitzar el problema, si es destina a persones amb pocs recursos. La idea està pensada per a sòl urbà ja consolidat i diuen que implicaria la col·laboració entre Govern i comuns. Els privats també se'n beneficiarien. Hi ha, però, altres vies per incrementar l'oferta d'habitatge. "L'increment de la volumetria en l'habitatge de nova construcció entre el 5% i el 10%, que també es podria destinar a un preu més reduït", proposa el candidat Joan Carles Camp.

Creuen que en un país petit com Andorra, fer complexos destinats només al lloguer social seria nefast. En el cas dels habitatges que són de propietaris de fora i que amb l'intercanvi d'informació han quedat amagats, consideren que la solució és difícil.

Pels de Terceravia, el problema general de la manca d'habitatge ve d'uns anys en què el Govern no ha posat la visió allà on calia. Lamenten la derogació de la taula d'habitatge i l'impuls d'unes lleis que no han donat resposta a les necessitats del país. Asseguren que caldria haver fet uns estudis d'impacte.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix: