Dos terços de la presó, sense reclusos

La presó va tancar el 2023 amb 49 reclusos, menys que en l

La presó va tancar el 2023 amb 49 reclusos, menys que en l'any anterior. Gairebé tots són homes i per nacionalitats, destaquen espanyols i andorrans.

Si s'observen els ingressos, n'hi ha hagut 131. Més de la meitat, de persones entre 21 i 35 anys. Cal recordar que el centre que té capacitat per a 147 persones i, per tant, tan sols és al 33% d'ocupació.

Pel que fa als penitenciaris, el nombre d'efectius ha baixat a 71. També minven a la policia, 315, mentre que als bombers es mantenen amb tan sols una nova incorporació.

Un total d'efectius en tots els cossos especials, que des de les direccions i els sindicats s'ha demanat d'ampliar per fer front a les necessitats. En alguns casos, també amb reclamacions de millores laborals per fer les places més atractives. Per cert, també cal destacar la masculinització, ja que pràcticament tots els efectius són homes i l'únic personal amb més presència femenina és l'administratiu i tècnic.

Informa: Redacció

Comparteix:

Vicco i Stay Homas, caps de cartell de la festa major d'Escaldes Un pacte de salut extens sense la presència de l'oposició