Nou terratrèmol de magnitud 2,1 amb epicentre a Os de Civís

Un altre terratrèmol s'ha fet notar a Andorra a les 6.

Un altre terratrèmol s'ha fet notar a Andorra a les 6.23h d'aquest dijous.

L'epicentre ha estat de nou Os de Civís, per on passa la falla sísmica, el mateix punt que en els moviments registrats els darrers mesos. La magnitud, que en un principi s'ha situat en 1,9, s'ha establert finalment en 2,1. La profunditat ha estat d'1,8 km.

Segons Andorra Recerca i Innovació, la magnitud del terratrèmol és baixa i, de moment, no s'han produït rèpliques.

En la darrera crònica que vam dedicar a RTVA a la successió de sismes que s'han anat registrant des de l'octubre passat, els experts apuntaven la possibilitat que es tractés d'una crisi sísmica, és a dir, "que tota l'energia no s'allibera de cop, sinó que ho fa al llarg del temps a través d'aquesta successió de sismes durant mesos o, fins i tot, més d'un any".

El més fort va tenir lloc al febrer amb una magnitud de 3,8 sense danys personals ni materials .Els especialistes afirmaven que no és freqüent que es donin episodis tan seguits, però van transmetre un missatge de calma perquè les magnituds registrades no han de provocar danys sobre el terreny. 

Informa: Redacció

Comparteix:

Eric Jover: "Aquest fons de reserva de jubilació no es pot tocar fins que no obtinguem una solució"  L'IPC segueix l'escalada i se situa en el 4,9% al març