ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Thyssen guanya un 3% de visitants i inicia un projecte inclusiu amb la universitat

www.andorradifusio.ad

El Museu Carmen Thyssen presentarà properament una formació perquè discapacitats puguin treballar als museus. Ho hem conegut avui en què s'han presentat les xifres de vistants. En un any guanya un 3%. El repte és ampliar els col.laboradors del museu i 25.000 visitants anuals, una qüestió que ara per ara queda lluny

Seguint l'exemple del Carmen Thyssen a Màlaga, el museu presentarà una formació amb la Universitat d'Andorra perquè persones amb discapacitat puguin treballar com a auxiliar de sala en un museu. El director artístic de l'espai, Guillermo Cervera, explica que no es limitarà "a estar físicament en el museu sinó a entendre molt més quins rols poden tenir, així com formar part activa d'altres departaments del museu".

El 2018 el museu va rebre 16.027 visitants, un 3% més o el que és el mateix unes 500 persones més que el 2017.

S'han  consolidat activitats com les propostes gastronòmiques Gastro Art a partir de les obres del museu, Art i Sentits a través del te i els Scape Room, que continuaran aquest any.

Augmenta l'acceptació del museu. La majoria de visites són individuals. El gerent de la Fundació, Pep Farràs, detalla que prop de la meitat dels visitants són andorrans (47%), un 25% prové de Catalunya, un 14%, de la resta de l'estat espanyol i al voltant d'un 5% francesos.

Per edats destaca que passa del 3 al 13% l'activitat de l'EduCarmen Thyssen, baixa un 2% el públic en edat de jubilació (16%) i s'inicia el registre dels joves gràcies al Carnet Jove amb un 3%.

En l'últim any el museu ha sumat 100 comerços col·laboradors que arriben al Pas de la Casa i ara espera ampliar el mecenatge i el patrocini amb noves fórmules que esperen que algun dia puguin retornar amb incentius fiscals a les empreses que donen suport a l'art.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: