ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Tombades les emenes del PS per reduir despeses del fons de reserva de jubilació i la utilització de recursos d'Andorra Telecom i FEDA

www.andorradifusio.ad

La primera part del debat del pressupost al Consell General ha estat marcada per les reserves d´esmena presentades pels socialdemocrates. S´han centrat en el fons de reserva de la CASS, la utilitzacio dels dividends de FEDA i Andorra Telecom, l´obra publica i les pensions no contributives. La majoria demòcrata les ha rebutjades totes.

El PS volia que s´aprovessin quatre esmenes per reduir la despesa de costos de la gestió del fons de reserva de jubilació de la CASS. El conseller general Gerard Alís s'ha queixat que el pressupost tingui partides supèrflues i que generin duplicitats.El conseller del PS al grup mixt, Gerard Alís, ha manifestat que "el milió d'euros que proposem rebaixar permetria complementar la pensió d'aquella gent que ha cotitzat entre 30 i 35 anys fins a 1.000 euros". Ha afegit que aquests jubilats "actualment tenen una pensió de 827 euros de mitjana i, per tant, creiem que cal racionalitzar al màxim la despesa i optimitzar-les perquè això ha de revertir als beneficiaris del fons, que són els jubilats". 

Paraules que han estat rebatudes pel ministre de Finances, Jordi Cinca."Això no funciona així", ha dit afegint que "la llei és la que diu com s'han de repartir les pensions i el que no podem fer és estalviar uns costos i fer creure a la gent que si ens estalviéssim aquests costos els hi pujaria la pensió". "El càlcul de la pensió fa anys que està fet", ha conclós.

La majoria demòcrata, que ha rebutjat les reserves d´esmena, ha retret al PS que qüestioni la professionalitat dels gestors del fons de reserva. El grup de DA tambe ha tombat les reserves d´esmena que plantejaven els socialdemòcrates per reduir la utilitzacio dels dividens d'Andorra Telecom i FEDA. El president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, ha dirigit aquestes paraules al ministre Cinca: "La seva capacitat per eixugar els recursos de les parapúbliques sembla inesgotable, encara creu que FEDA pot pagar més dividends". I s'ha referit també a Andorra Telecom acusant el Govern de rebaixar els recursos i la tresoreria de la societat pública.

Cinca ha respost que "tenim una empresa pública sanejada, capaç d'abordar les inversions de futur, de continuar donant un servei elèctric de primer nivell i de fer tot això mentenint el preu de l'electricitat substancialment per sota d'Espanya i França". I ha llançat un missatge: "Que tothom estigui molt tranquil, que tenim FEDA per anys i servei elèctric de qualitat per anys".

Tampoc han estat aprovades les reserves d'esmena per destinar un milio d'euros a una planta de compostatge, ni la que pretenia augmentar les prestacions socials, sobretot les pensions no contributives.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge: Robert Querol/Jordi Seabra

Comparteix: