ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Toni Fernández col·labora en les gales inclusives de la Fundació Grup SIFU, en què la música esdevé un element integrador clau 

www.andorradifusio.ad

Promoure la integració sociolaboral de persones amb discapacitat a través de l'art. Aquest és l'objectiu central de les gales de la Fundació Grup SIFU, entitat que treballa arreu d'Espanya i que ha comptat en diverses ocasions amb el músic andorrà Toni Fernández. Ja estudien amb l'ONCA poder encetar projectes de música inclusiva al Principat. 

 

El passat mes de març es va estrenar a Sevilla la Gala + IN. "IN" d'integradora, inclusiva i interpretativa, tres adjectius que descriuen aquest gran projecte de la Fundació Grup SIFU que promou la integració social i laboral de persones amb discapacitat, tant física com intel·lectual.

La dansa i la música són el fil conductor per treballar tota una sèrie de valors, com ara el compromís, la professionalització o la resiliència, explica el director artístic de les gales, Oriol Saña. De cara al públic també es buca despertar la inclusió, la integració o la empatia.

El músic Toni Fernández fa temps que hi col·labora, i a Sevilla va tenir l'ocasió d'actuar amb el grup Siempre Así, que des de petit admira. La música és per a ell un gran pilar i una oportunitat que li dona ales. 

Assegura que participar en aquest projecte li ha permès aprendre a "expressar d'alguna manera les inquietuds que tinc", però també a "pensar que em mereixo les coses que he anat guanyant i reforçar la idea que tot el que he fet ho he fet jo". 

En aquestes representacions, aposta, explica, per "aportar el que per a mi s'ignifica l'escolta activa, tocar amb els ulls tancats". En aquest sentit, Saña assegura que "té una oida que no deixa passar ni una", cosa que "em dona seguretat quan toco amb ell". 

La iniciativa també apropa les històries de superació dels artistes i, amb tot, busca emocionar i fer vibrar. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada / Imatges cedides: Fundació Grupo SIFU

Comparteix: