Torres retreu a Venable perquè no van pactar amb ells a la territorial d'Encamp

Els candidats de les dues llistes territorials a Encamp, Jordi To

Els candidats de les dues llistes territorials a Encamp, Jordi Torres, d'Units per al Progrés+Demòcrates+Independents, i la número 2 de la llista del PS+Agrupament Encampadà, Susagna Venable, han tractat qüestions com l'habitatge, l'avortament o també de parròquia, en el debat de Ràdio Nacional.

La qüestió de l'habitatge ha tornat a centrat un nou debat territorial. Els 2 candidats han defensat les seves postures. D`una banda, Torres posava en valor les mesures preses fins ara i les que es faran, i de l'altra, Venable li retreia no haver-ho fet millor i abans. 

Pel que fa a l'acord d'associació amb Europa, Torres ha destacat les negociacions del Govern fins ara, mentre que Venable creu que no cal tenir pressa en una qüestió tan important. 
Sobre l'avortament, Agrupament Encampadà deia que es desmarcava del seu soci polític, el PS, en el sentit de no posar en risc el coprincipat i que era una línia vermella i que estaven d'acord amb el plantejament de la formació de Torres de despenalitzar-lo.

En qüestions parroquials Venable creu que el Pas havia de tenir més pes i millores, Torres li deia que el consell econòmic i social, creat per a la potenciació de la localitat, estava en aquest camí. Torres li ha retret també a Venable perquè no van pactar amb ells en vista a aquestes eleccions. Li sembla incoherent quan ara són socis del PS.

"La resposta va ser que nosaltres havíem fet massa polítiques d'esquerra, que havíem ajudat massa a la gent i massa a les empreses i que per això no se sentien còmodes fent pacte amb nosaltres i que les polítiques d'esquerra no els hi agradaven. Després ens trobem al cap d'un temps que decideixen fer el pacte amb el PS. Aquí sí que crec que hi ha una incoherència absoluta"
Jordi Torres, candidat d'Units per al Progrés + Demòcrates + Independents

"Nosaltres no volem cadira. Nosaltres volem portar el consens i el debat al Consell General i no és cert que nosaltres els hi vam dir que vostès feien masses d'esquerres. De totes maneres, parlant de la nostra consellera el que evidentment votarà a favor d'uns pressupostos quan dins d'aquests pressupostos hi ha propostes nostres"
Susagna Venable - Candidata del PS + Agrupament Encampadà

Potenciar el Pas de la casa i que intervingui més el Consell Econòmic i social de la localitat encampadana també ha estat punt de fricció entre els dos candidats.

Informa: Jordi Lorente

Comparteix:

Xavier Espot: 'Aspirem a la majoria absoluta i Andorra la Vella i Escaldes són clau per aconseguir-la' Amnistia Internacional torna a posar el focus en la penalització de l'avortament i critica la llei que prohibeix portar símbols religiosos a l'escola