El tortell, protagonista de la jornada

www.andorradifusio.ad

Una de les tradicions de Reis és menjar tortell, i la majoria el gaudeixen en família. Les demandes són una mica superiors a les de l'any passat i les vendes s'allargaran tot el cap de setmana. 

Tortells n'hi ha de molts tipus. Farcits o no, amb fruita o sense. Una gran varietat perquè tothom agafi el que més li agrada.

El pastisser Alexis Estopiñán explica que "tothom té la seva particularitat. Alguns el volen de nata sense sucre, d'altres de crema, o una meitat de cada sabor".

I els usuaris tenen clar el seu preferit. Els tortells de nata i amb fruites, de crema i de cabell d'àngel són els més populars.

Cada cop més és important elaborar-ne sense gluten i sense lactosa, perquè tothom en pugui gaudir. La tradició del tortell ningú se la vol perdre. Tot i la lleugera pujada de preus, els usuaris tenen clar que no deixaran de menjar-ne, ja que per a molts és una "tradició familiar".

I el més important. Tothom vol el Rei i ningú vol la fava. "Sempre estem amb la mateixa història, qui es posa la corona i qui paga el tortell", explica una de les entrevistades.

L'afluència és bona i constant durant tot el matí. Alguns han estat previsors i l'han reservat amb antelació, i d'altres ho fan aquest dissabte mateix. Tot i que en general és menja aquest dissabte al migdia, hi ha qui ho va fer a la vigília i, fins i tot, com que és cap de setmana, les vendes s'allargaran fins diumenge

Informa: Redacció

Comparteix:

L'emocionant despertar dels nens el dia de Reis Els Bombers mantenen la negativa de fer hores extres de forma indefinida