ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els transportistes amb vehicles menys contaminants tindran bonificacions a partir del 2019

www.andorradifusio.ad

El Govern ha aprovat la modificació del reglament d'impostos especials del 2009 per afavorir els transportistes amb vehicles menys contaminants. S'elimina el límit de 25.000 litres per vehicle que es subvenciona.

El decret de modificació del reglament d'impostos especials privilegia els vehicles que s'ajustin a la categoria menys contaminant, marcada per la classificació europea. A més, s'elimina la restricció quantitativa establerta actualment en 25.000 litres anuals per vehicle subvencionat. D'aquesta manera es vol afavorir la renovació de la flota de transport de mercaderies. "Es beneficia aquests vehicles que sí són eficients. Per tant a aquestes empreses que sí que fan un esforç de renovació de la seva flota no posant-los cap topall en el nombre de litres subvencionats", explica el ministre portaveu, Jordi Cinca.

El reglament també preveu l'aparició de noves classificacions de vehicles menys contaminants de manera que les bonificacions s'adaptarien a les classificacions actualitzades. El 2017 es van pagar 590.000 euros en aquesta mena d'ajuts. La iniciativa entrarà en vigor l'1 de gener del 2019.

Informa: Pere Moliné
Imatges: S. Linares / A. Ginestà

Comparteix: