ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els treballadors en suspensió temporal o reducció de jornada ja són menys d'un centenar

www.andorradifusio.ad

Les persones en suspensió temporal o reducció de jornada ja són menys d'un centenar. En concret, 76. Una davallada significativa, si tenim en compte que al juny eren més de dues mil. Recordem que ara els únics sectors que poden acollir-se a aquestes figures són l'oci nocturn i les agències de viatges.

Des de l'1 de juliol, els únics sectors que poden acollir-se encara a les suspensions temporals de contracte i reduccions de jornada laboral són els de l'oci nocturn i les agències de viatges.

Són els més fortament castigats per les conseqüències de la crisi sanitària, ja que encara no han pogut recuperar la seva activitat habitual. I així es reflecteix en les darreres dades facilitades pel Ministeri d'Economia i Empresa.

Un total de 25 negocis, 1 pub i 24 agències de viatges han presentat aquest mes la sol·licitud per seguir-se acollint a una d'aquestes dues figures.

Els assalariats afectats són 76, una quarantena en reducció de jornada i la resta en suspensió temporal. Una xifra que s'ha reduït de manera important respecte al juny, quan hi havia uns 2.200 treballadors en una d'aquestes dues situacions.

Les mesures estaran en vigor fins al 31 d'agost. Alhora, el Govern manté també les ajudes per al pagament de la quota hipotecària o el lloguer als dos sectors més afectats, l'oci nocturn i les agències de viatges.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix: