ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El túnel de Tresponts a la C-14 entrarà en funcionament la setmana vinent

www.andorradifusio.ad

S'ha fet esperar, però, finalment, el túnel de Tresponts estarà operatiu la setmana que ve. Ha costat 35 milions d'euros a la Generalitat, que ha destacat la gran millora en seguretat que suposa per als desplaçaments cap a l'Alt Urgell i Andorra. 

Tres anys de treball i uns 35 milions d'euros ha estat el cost del túnel, que estarà operatiu a principis de la setmana vinent. 

És la culminació de molts anys de reivindicació, com s'encarregaven de recordar des de la plataforma ciutadana que en la darrera dècada ha liderat la demanda.

El túnel, de 1.300 metres de llargada, millorarà la seguretat del trànsit, evitant el perill dels despreniments de la C-14.

L'acte, en el qual Andorra era present a través del ministre de Territori, Víctor Filloy, ha estat presidit pel vicepresident i conseller de Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, que ha remarcat que es tracta d'una de les obres més importants que s'han fet a la xarxa viària. 

En aquest sentit, ha destacat que tot i que només són 3 quilòmetres i mig, "és de gran difictultat" i ha remarcat que serà molt important "per la seguretat dels ciutadants d'aquesta comarca". 

L'obra, situada entre Organyà i Fígols, és la inversió en infraestructures més important del govern català els darrers anys. Finalment s'ha complert el desig de disposar de la infraestructura abans del començament de la temporada d'esquí.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: