Última xerrada de la setmana d'internet segura, dedicada a la franja de maternal 

www.andorradifusio.ad

Acaba la segona setmana de la internet segura d'Andorra Telecom. Unes jornades dedicades a les famílies amb l'objectiu de millorar l'ús de les pantalles i conscienciar sobre els perills que poden generar. En aquesta edició també s'han fet formacions dirigides a infants de 3 a 5 anys i les aules de maternal. 

La setmana d'internet segura ha recollit al llarg d'aquests dies varies xerrades dedicades a famílies i també a nens. Amb la finalitat de millorar l'ús de les noves tecnologies i també de crear un benestar digital.  

Consells per als docents de maternal i els pares dels més petits. Amb el lliurament d'una capsa amb jocs per a la classe perquè els infants aprenguin la diferència del món real i del virtual i consells perquè els progenitors tinguin alternatives a l'ús de la tecnologia quan els nens estan avorrits. La coordinadora del programa d'Educació Audiovisual i del projecte Guay-fi, Rosa Maria Aguilar ha explicat que la intenció és reduir el consum de les pantalles en els menors i fomentar altres alternatives. "Un dels missatges és que que hem de jugar amb ells i que no només sigui la pantalla com un xumet emocional."

En l'etapa fins a 6 anys hi ha un gran creixement el cervell i si no tenen imputs dels cinc sentits i només estan amb pantalles, no tenen les neurones desenvolupades. El temps màxim recomanat són 30 minuts al dia, sempre amb continguts adequats a l'edat. Els pares són conscients que cal treballar aquests hàbits. "L'etapa dels 0 als 6 anys és una etapa molt sensible i important en el que el desenvolupament neuronal dels nens i és especialment important tenir cura de que no estiguin massa exposats a les pantalles", ha explicat un dels assistents.

Encara que enguany ha estat la segona edició de la setmana de la internet segura, és la primera vegada que es dirigeix a la franja de maternal. Els organitzadors asseguren que han tingut molt bona acollida i esperen repetir l'any vinent. 

Informa: Laura Mitjans
Imatge: Andreij Cristancho 

Comparteix:

Acord a Ordino entre el PS i el grup liderat per Enric Dolsa Els comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany creen les bases per gestionar els límits territorials