Un expert prioritza l'acolliment familiar a l'internament dels infants en risc com a mesura per protegir-los

www.andorradifusio.ad

L´acolliment és una mesura més econòmica que l´internament. Ho ha assegurat un professor del departament de Treball Social de la Universitat de Deusto, al País Basc, en el marc de la conferència l´acolliment familiar com a mesura de protecció infantil. Per la seva banda, el ministre d´Afers Socials ha reiterat la necessitat d´incrementar la borsa de famílies d´acollida.

L´acolliment no és una adopció, ja que les famílies compten amb el suport de diferents agents a mesura que l´infant va creixent. Félix Arrieta, professor de la Universitat de Deusto, ha volgut remarcar aquesta diferència. Arrieta, a més, ha destacat que és una mesura més econòmica que l´internament del menor. Puntualitza que "no es delega només a la família, sinó que aquesta forma part d'un entramat més ampli, el procés es comparteix amb altres agents".

La conferència "L'acolliment familiar com a mesura de protecció infantil" s'emmarca en els projectes vinculats al conveni que recentment han signat el Govern i la Fundació Jacqueline Pradère, per tal d´afavorir l´acolliment. Xavier Espot ha tornat a reiterar la necessitat d´incrementar la borsa de famílies d´acollida per "evitar la institucionalització dels infants i joves en situació de desprotecció i mantenir-los en un nucli familiar que, malgrat no sigui el biològic, els hi dóna protecció i no els suposa un trauma tan important". L'objectiu, afegeix, és "el retorn al nucli familiar biològic".

En aquests moments la Gavernera acull 29 menors. Una xifra superior al llindar ideal que es marca en 25.

Informa: R.Albech/ A.Comas
Imatge: Eduardo Martínez

Comparteix:

Els forts aiguats de dissabte, el més vist de la setmana a Andorra Difusió El PS veu el pacte entre Liberals i DA com "un gir a la dreta" en política sanitària