Una marmota als llacs de Tristaina, protagonista del darrer llibre infantil de Susanna Isern

www.andorradifusio.ad

Els llacs de Tristaina i una marmota són els protagonistes d´un llibre infantil que explica com una llauna a la muntanya es pot convertir en una joguina perillosa per als animals. El llibre es titula "La Marmi i el curiós barret". La seva autora, Susanna Isern, és una psicòloga urgellenca que viu a Santander i que amb aquesta publicació torna a la seva infància i la seva terra, el Pirineu.

La Marmi és una marmota que viu a la vall de Tristaina on un dia troba una llauna que farà servir de barret. Així comença l'última aventura infantil publicada per Editorial Andorra i que ens parla del respecte a la natura. L'autora planteja "què passa quan deixo una llauna o una bossa tirades a la muntanya, quin camí pot fer? Un d'ells és que un dels animals s'hi quedi atrapat o el perjudiqui".

Susanna Isern ha publicat una vintena d´àlbums il·lustrats per a infants i dues novel·les que s´han traduït a més de dotze llengües diferents. Ella és psicòloga i fa vuit anys que viu a Santander on també és professora d'universitat però la Marmi l'ha fet girar la vista al Pirineu, d´on és filla. "De petita anava a Tristaina d'excursió i és un dels llocs on he vist més marmotes. Per això quan va sorgir el personatge de la Marmi la vaig ambientar directament a Tristaina".

Susanna Isern és l'autora d'un llibre que porta il·lustracions de Marta Cabrol i que s'ha escrit amb una tipologia de lletra per aprendre a llegir.

La Marmi, la neu, el teix, el patuc i la granota ja han passat la primera aventura junts però s´espera que en tinguin moltes més i les puguin explicar a nens d´arreu ja que s'està valorant la possibilitat de traduir la història en altres llengües.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Marta Paixà

Comparteix:

Les exportacions creixen prop d'un 4% el darrer any Els meteoròlegs recomanen establir relacions amb Suïssa i Eslovènia per millorar les prediccions