ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La unió entre família i escola, clau per prevenir i detectar la violència de gènere en l'adolescència

www.andorradifusio.ad

Prevenir i detectar la violència de gènere a l'adolescència és el motiu principal pel qual la simbiosi entre escoles i famílies és crucial a dia d'avui. Carmen Ruiz defensa que les causes de violència sexual s'han de treballar des de la base.

La pedagogia coeducativa és clau per prevenir la violència de gènere en joves. En l'actualitat, els més petits tenen la possibilitat d'accedir a portals d'internet on trobar exemples de violència sense cap control.

Existeix una diferència molt gran entre el que ensenya la societat a les nenes i als nens. En el primer cas, es mostra la importància d'explotar el potencial sexual de cadascuna i en el segon, que és clau mostrar-se davant el món i aconseguir un reconeixement dels altres.

En tots dos casos, el que importa és la socialització i ser acceptats per un col·lectiu. Aquest és el problema bàsic de la societat, com explica Carmen Ruiz, tot i que defensa que no s'han de demonitzar les xarxes socials, sinó que s'ha de controlar l'ús que se'n fa i els valors de les persones que les utilitzen.

Ja sigui en la música, els instagramers o els youtubers, s'ha d'anar amb compte des de casa que no siguin una mala influència per als infants i tenir un esperit crític. El més important segons Ruiz és educar per a la vida sobre la base de l'empatia.

Informa: Anna Mata

Comparteix: