ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Unió Hotelera és optimista respecte a la contractació de personal per a la temporada d'hivern

www.andorradifusio.ad

La Unió Hotelera creu que contractar personal la propera temporada d'hivern serà més fàcil que aquest estiu. El president de l'entitat, Jordi París, diu que la prova pilot per renovar permisos de treball a temporers els ha facilitat molt la feina i vol que es repeteixi.

La Unió Hotelera creu que entre setembre i novembre no hi haurà grans problemes per tenir el personal necessari per a l'hivern, ja que treballaran bàsicament els que ho han fet a l'estiu. Considera que tindran prou oferta de personal.

L'any que ve vol reeditar la renovació de contractes de temporers, perquè aquest any ha funcionat. El president de la Unió Hotelera, Jordi París, creu que s'ha de mantenir. "De cara a la primavera, més que primavera, l'estiu vinent, crec que amb l'experiència d'aquest any de què li diem prova pilot anirà millor". Assegura que és perquè també tindran més temps per "treballar-ho" tant per "compartir inquietuds com per saber com ha funcionat fins ara".

París també manifesta que els hotelers estan trobant solucions per allotjar els seus treballadors. "Hi ha molts establiments que tenen habitatges propis que els cedeixen als seus empleats i alguns els tenen per a tot l'any. Alguns altres els tenen per a la temporada. Cadascú s'espavila per poder tenir i oferir aquest diferencial, i això és un valor competitiu per poder oferir a una persona treball i allotjament". Considera, a més, que els empresaris ja no poden fer "més esforç de pagar més quan hi ha altres sectors que no hi posen res de la seva part."

Els hotelers reiteren la necessitat de poder oferir als visitants un millor servei perquè facin una despesa més gran.

Informa: Pere Moliné
Locució: Laura Massegú

Comparteix: