Una universitat per a tothom

www.andorradifusio.ad

La Universitat d'Andorra impulsa un Pla per a la Inclusivitat. La finalitat és assegurar que tots els alumnes, a banda del fet que puguin tenir alguna necessitat especial, puguin cursar els seus estudis igual que la majoria.

Una universitat més accessible per a tothom. Això és el que ha iniciat aquest curs la Universitat d'Andorra amb el seu Pla per a la Inclusivitat, i actualment se'n beneficien una vintena d'estudiantsL'objectiu és garantir que totes les persones, independentment de les seves capacitats, tinguin un accés equitatiu als serveis i recursos que ofereix la Universitat. És un pla on figuren 32 accions, que es plantegen dur a terme en un màxim de cinc anys i estan dividides en cinc eixos. "Intentem que tots els nostres materials puguin ser accessibles al màxim nombre de persones possible. També construïm indicadors que ens ajudin a entendre l'impacte que tenen les accions", explica la responsable del Pla, Cristina Yáñez.

Les 26 persones que conformen el personal docent i els treballadors de la Universitat han rebut una formació per poder dur a terme amb més eficàcia el Pla. Des del centre el van impulsar per un motiu: "El nombre de persones amb necessitats educatives especials, dislèxia o TDAH, ens trobem que cada vegada és més alt." 

Per tant, cada alumne que té alguna necessitat especial és acompanyat i assessorat amb la finalitat que pugui assolir els seus estudis amb normalitat. 

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Kevin Ribeiro 

Comparteix:

Un esquiador es perd i acaba dormint al Pas de la Casa L'art com a via d'expressió de les emocions