ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'USdA calcula que més de 10.000 persones podrien marxar del país per la crisi del coronavirus

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical creu que la crisi econòmica pot provocar la marxa d'almenys 10.000 persones i que la xifra d'aturats arribi, com a mínim, a 2.000. Afirma que els plans d'ocupació del Govern són una bona iniciativa.

El secretari general de la Unió Sindical, Gabriel Ubach, veu el panorama econòmic amb molta incertesa, entre altres coses per si hi ha possibles rebrots de la Covid-19.

En el pitjor dels casos, creu que podem tenir una situació més greu que la de la crisi financera de fa uns anys. Preveu que "fàcilment més de 10.000 persones hauran de marxar si la gent es queda sense feina, no hi ha possibilitats de trobar-ne i es manté el preu actual de l'habitatge i el cost de la vida".

Afirma que el nombre d'aturats creixerà inexorablement i "se superaran els 2.000". Afegeix també que els plans d'ocupació del Govern per als aturats són una eina positiva. "Quan les coses es fan bé, també s'ha de dir i la proposta d'aquests programes que Funció Pública podrà oferir als treballadors a l'atur serà un a més a més", manifesta.

Ubach, finalment, ha conclòs que les suspensions temporals són una eina útil però que han d'estar limitades en el temps.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.238.70.175