L'USdA demana als Coprínceps que no ratifiquin la condonació del deute a la CASS

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical ha demanat als Coprínceps que, com a caps d'Estat, no ratifiquin la condonació del deute a la CASS dels impagaments indeguts en prestacions d'invalidesa. Consideren que podria ser discriminatòria ja que beneficia unes persones i perjudica d'altres. I, sobretot, creuen que primer s'han de depurar responsabilitats.

La Unió Sindical rebutja frontalment per discriminatòria la condonació del deute dels pensionistes d'invalidesa de la CASS que van cobrar més del que els tocava i reclama que els Coprínceps no l'aprovin. Consideren que, primer, haurien d'encarregar un dictamen de constitucionalitat de la mesura.

"Hem de ser una mica seriosos i jo crec que el Consell General s'ha precipitat moltíssim aprovant una llei que mai s'hagués hagut d'aprovar, i és per això que hem presentat aquesta documentació als coprínceps, perquè d'alguna manera intentin aturar-ho."

Gabriel Ubach, secretari general de la Unió Sindical.

Ubach pensa que el primer que s'ha de fer és crear una comissió d'investigació i lamenta que els partits polítics no hagin posat el crit al cel.

"La història aquí és que amb els diners de la CASS no és pot jugar. Estan jugant amb els diners de mala manera. El que ens estranya és que aquí ningú diu res. Aquí tot és farem una investigació...De moment ja s'han condonat 1,5 milions d'euros i el deute potser puja entre 6 i 8 milions. Ningú ho sap."

Gabriel Ubach, secretari general de la Unió Sindical.

La condonació del deute es va fer a través d'una esmena al pressupost del 2024 i es va aprovar per unanimitat.

Informa: Pere Moliné
Locució: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

Més controls a les POB per evitar filtracions La detecció precoç és essencial en les cardiopaties congènites