L'USdA es mostra ferma sobre l'augment de salaris

www.andorradifusio.ad

Davant la petició del cap de Govern als sindicats de flexibilitzar les posicions per arribar a un acord en matèria de salaris, el secretari general de l'USdA es mostra ferm i inamovible, tot i que podria acceptar que no s'augmentés la totalitat de l'IPC en els sous més alts. En paral·lel, està preparant la logística per a la manifestació del 8 de desembre, en la qual preveu més de 2.000 assistents. 

Un augment de l'IPC per a tots els salaris i una tretzena paga obligatòria implementada de forma gradual. Des de la Unió Sindical defensen taxativament aquesta proposta, que creuen que, d'entrada, ja és prou flexible. El seu secretari general, Gabriel Ubach, reconeix que ja "hem cedit d'entrada, ja venim amb els pantalons abaixats fins als genolls. Més enllà dels genolls no ens els baixarem".

El secretari general de l'USdA ha obert la porta a negociar només en el cas dels sous més alts: "Podríem arribar a negociar i cedir in extremis que els salaris més elevats no tinguin un augment de tot l'IPC. Un fet que va en detriment d'ells mateixos, perquè si volem professionals de primera, aquesta gent cobra". Ha posat d'exemple els professionals de la medicina que han estat anys formant-se i preparant-se.

Tot i reconèixer que les posicions amb la patronal estan allunyades, s'han emplaçat a una reunió amb la CEA aquest dijous per seguir negociant. Recordem que la Confederació Empresarial proposa un augment equivalent a l'IPC més un 1,5% pel salari mínim i de l'IPC menys el 2,5% dels salaris que van del mínim al mitjà. Ara mateix s'acosten les últimes oportunitats per arribar a una entesa.

Manifestació del 8 de desembre amb 2.000 assistents previstos

En representació de la Coordinadora per un Habitatge Digne, Ubach està fent totes les peticions per organitzar la manifestació del 8 de desembre, que preveu que tingui entre 2.000 i 2.500 assistents. La convocatòria és a la plaça Coprínceps a dos quarts de vuit de la tarda per arrancar la marxa a les vuit. L'objectiu és arribar a la plaça de l'antiga caserna de bombers, a on hi haurà diversos parlaments. Precisament la necessitat d'augmentar els salaris i de lloguers assequibles són dos dels grans reclams.

A posteriori l'USdA es vol reunir amb tots els grups parlamentaris i no descarta tornar a sortir al carrer coincidint amb els festes de Nadal. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Jordi Seabra 

Comparteix:

Els ponts històrics d'Escaldes-Engordany centren una visita teatralitzada Petició de 3 anys de presó a un advocat per estafa