ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'USdA reclama 300 pisos de protecció oficial i un registre de la propietat

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical vol que es posin al mercat almenys 300 pisos de protecció oficial i que es creï, en un màxim de tres mesos, un registre de la propietat que es vagi actualitzant. Segons el sindicat, la situació del lloguer és dramàtica i s'hauria d'imposar a través d'impostos que el preu no superés els 7 euros el metre quadrat.

L'USdA ha demanat mesures de contenció, amb caràcter urgent, del preu dels lloguers ja que considera que amb els salaris i pensions actuals és impossible que la població pugui fer-hi front.

El sindicat demana a l'executiu que es creïn pisos de protecció oficial i xifra en 300 el mínim necessari. Afegeix que no s'han de confondre amb els habitatges socials, que serien per a casos puntuals. Per això, creu necessari que hi hagi un registre de la propietat actualitzat, en un màxim de tres mesos, i que es prevegin sancions als propietaris que no responguin a aquesta normativa.

El col·lectiu, a més, vol que s'imposi que el preu del lloguer no pugui superar els 7 euros el metre quadrat.

Finalment, l'USdA afirma que les excepcions previstes per a la congelació dels arrendaments el 2020 poden donar lloc a la picaresca i tindran coma resultat que no aportaran cap solució al greu problema de l'habitatge.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: